Gidböledagen, har gjort det igen!

För femte året i rad har Gidböleborna inbjudit till en trevlig sammankomst i den natursköna Gide Älvdals pärla.

Där pågick hantverks – mat försäljning av allehanda slag, bl.a Godsta Gård sålde falukorv med råvaror som vuxit upp i Godmarksstrand. Vidare tillverkades Kol till våra grillar som man kunde köpa. Tillverkningen skedde nere vid älven emedan laxen fastnade i laxtinan. Laxen blev sedan till laxsmackor som såldes i stor mängd.

Nolagillet

Nolagillet

Underhållning för gästerna är Gidböledagens signum. Det började med musikanten Henrik Söderström som kompade till allsången och han lyckades få igång publiken likt Lotta på Liseberg. Sedan uppträdde Nolagillet med folkdans. De hade egna musikanter med sig som spelade så bra. Dansarna var klädda som folkdansare ska vara och det märktes att de dansade inte för första gången. Under en låt blev de osams och de började slåss och peka långnäsa mot varann. De lungnade dock ned sig och blev vänner igen.

Barnkören

Barnkören

Därefter besteg en barnkör scenen och de sjöng så bra. Flickorna heter Emelia, Skade, Emmy, Alice, Hilma och Alice. Kören hade också med sin en pianist som lyssnade till namnet Rebecka Söderström.

Efter ytterligare en stund av allsång kom Gidböles egna sångkör som har döpt sig till Gidböle Soulsingers. Kören består av enbart lokala förmågor.

 

Vid älvdalens mynning

Lennart Teglund