Publicerat 2009-02-12

Onsdagen den 11 februari klockan 13.00 öppnades dörrarna för Café Träffpunktens succé med allsång med ”levande” musik. Tillställningen öppnades av Pelle Grundström som också presenterade de medverkande på podiet. För musiken svarade BäljOlle på synt/dragspel och Assar Bergman på kompgitarr. Ann-Mari Holmberg var körledare och skötte den detaljen med bravur och som vanligt var hon oslagbart tonsäker.

Dagen överraskning var att dansbandssångaren Kalle Byström från Ö-vik dök upp på scenen. Han inledde med ” Please Realese Me” och kompet lät väldigt bra. Assar hade för dagen en välstämd gitarr och ackorden stämde hela vägen. Denne Kalle var den ende av de manliga individerna i lokalerna som hade sitt hår kvar uppe på svålen.

Därefter ledde Ann-Mari oss genom slagdängor som Barndomshemmet, Sjung och le, Flottarkärlek, Violer till mor med flera kända sånger. De lät riktigt bra till det perfekt avvägda kompet av herrarna på scenen.

Sedan kom charmören Kalle tillbaka och drog igång med, ”Jag är på väg, tillbaka hem igen, kan ej lämna och försaka min vän” och de fortsatte med 34: an. Under den låten lyckades Sven- Olof få till en fräck tonarthöjning som var imponerande.

Med gemensamma röstresurser lyckades vi få igång allsången igen tillsammans med de andra 100 deltagarna. Efter cirka en timmes sång avslutades musikanterna med frontfiguren Kalle med låten ” Är du min älskling än, får jag komma hem igen, finns mina prylar kvar, efter alla dessa dar”

Helt oväntat började publiken skrika All of me, All of me och Sven-Olof fick snällt ta fram dragspelet igen och köra låten. Det märktes att nu tog musikanterna i ordentligt och det svängde rejält. Jag märkte att Sven-Olov höll takten med vänster fot vilket är mycket ovanligt. Enligt Gösta Cassman kunde det inte svänga ordentligt förrän högerfoten kommit igång.

Fika
Kaffet med nybakade väldigt goda semlor serverades av Märta Östman, Pelle och Ann-Britt Grundström med flera. I publikhavet sågs klarinettisten Sven Nordström, trumpetisten Arne Häggblad, trombonisten Hasse Johansson. Vidare sågs Åke Pettersson med fru, Eivor och Dan-Erik Åström samt dombäcksöbon Kerstin Edberg och 94 stycken till.

Arrangörerna tog inget betalt för att få delta i denna musikstund. Det enda tillfälle man fick öppna börsen och locka fram 30 kronor var som ersättning för fikabrödet. Billigt !

Jag hörde att det skulle bli ett nytt musikcafé den 11 mars.

Lennart Teglund