Publicerat 2011-12-13

Hälsa och Livskvalitet, 23:e träffen med gamla arbetskamrater.

Kyrkans hus den 13 december 2011.
Träff 23 firades som avslutning inför julen med smörgåstårta och stor trivsel. Journalisten Emma Eriksson från Tidningen Nordsverige kom på besök för att göra reportage om verksamheten, målsättningen är att ge ut en bok om arbetet på bruket och utvecklingen i brukssamhället. Det blev allmän glädje kring denna gratisreklam för boken redan nu.

Märta Östman berättar att träffarna har varit viktiga, arbetskamraterna har upptäckt nya intressanta sidor hos varandra, Gunnar Hansson säger att efter varje träff finns tankarna kvar om vad som berättats och nya historier dyker upp i minnet. ”Minns du” återkommer hela tiden på träffarna.

Yvonne Häggström, Karin Eriksson, Sven Lindblom, fd journalist på ÖA, och Jerry Erixon, fd Chefredaktör på ÖA, fick blommor av Märta Östman. Sven Lindblom tackade deltagarna för deras flit och berättade vad en högt uppsatt person sade när Kungliga Vetenskapsakademin var i Örnsköldsvik.

Anledningen till akademiens besök var utdelningen av ett Gösta Hägglund stipendium för någon kvalificerad teknisk innovation. Den högt uppsatte vetenskapsman, troligen teknologie doktor, sa då att verklig high tech finns i Husum i massa- och pappersfabriken. Många säger att massa- och pappersindustrin är en mogen bransch och en basindustri. Minst en av Kungliga Vetenskapsakademiens ledamöter uttryckte sig inte så. Han var i stället imponerad över den höga tekniska nivån i samtal med ÖA:s utsände som den gången var Sven Lindblom.
Sven Lindblom läste ett litet kåseri ur den kommande boken som bygger på en sann skildring av Sture Forsberg.
Yvonne Häggström tackade samtliga för den gångna terminen och tillsammans beslöt gruppen att nästa träff blir tisdag den 17 januari 2012.

Under våren 2012 blir det också träffar med arbetskamrater från vården och grupper som pratar om kvinnornas roll i samhällsutveckingen.

Gruppträffarna är bara en del av GFGs Hälsoprojekt, vi återkommer med flera rapporter.