Publicerat 2011-10-18

Här är alla samlade och koncentrerade  på Datakurs i Kyrkans Hus

Bild:Yvonne Häggström
Här är alla samlade och koncentrerade på Datakurs i Kyrkans Hus

Många var intresserade av en nybörjarkurs i Data.

GFG har tillsammans med ABF organiserat en nybörjarkurs i Data med Birgitta Gimbergsson som ledare. Sju glada elever kom till Kyrkans Hus för att lära sig litet om datorer och dess program. Vi hade en mycket bra och instruktiv kursbok till hjälp. Den kan man sedan studera och lära sig mera av.
Visst är det svårt att hitta bland alla knappar och ikoner. För att inte tala om musen som gärna uppför sig som den själv vill. Men med glatt humör och god vilja navigerade vi oss runt och prövade på både att lära känna datorns delar och ta fram program samt att träna oss i att kunna hantera och skriva i Word. Vi hade lite otur när vi skulle gå in på Internet för det var den dagen som vi blev strömlösa flera gånger under dagen men det löste sig med en extra gång med bara internet. En e-mejl adress kunde vi också skaffa oss.

Ingen blir ju fullärd med bara en kurs i Data så det blir att gå flera gånger eller att studera på annat sätt. Nu vet ialla fall dessa elever hur det känns att arbeta med dator och var man kan skaffa sig mera information.
Roligt hade vi och gott fika fick vi på Café Duvan.
Birgitta Gimbergsson