Förnya din tröja med ett lokalt uttryck och köp biljett till Orrviken!

Racka”, ”Hihöj” och ”Ångbrist”. Det är några av de ord du kan få tryckt på din tröja, skjorta, handduk eller vad du nu vill trycka på när projektet ”Blånagla” bjuder på textiltryck under Husumdagen

Många har väl sett texten på Husumgården, ”Inge blånagla. Oklädd idag” och som sedan även fanns att ta del av på gavelväggen till Resecentrum i Husum. Inslagen var delar i konstprojektet ”Blånagla” som inleddes i samband med starten för Kulturhuvudstadsåret 2014 den 31 januari.

Närmast väntar Husumdagen där projektet medverkar och bjuder besökarna på ett textiltryck. Några av uttrycken som kommit fram i gruppens arbete tillsammans med tidigare anställda i fabriken och medlemmar från Pensionärskören har valts ut. Under Husumdagen kommer de att finnas färdiga för tryck på den textil, klädesplagg, duk eller vad det kan vara som hugade besökare vill se förnyad med ett lokalt uttryck.

Aktiviteten pågår under Husumdagen och samtidigt kommer det att finns möjlighet att köpa biljetter till föreställningen i Orrviken den 16/8. Passa på! Det finns bara ett begränsat antal platser.