Trädgårdsvandring i Billsta

Trädgårdsvandringen den 4 augusti såg inte så lovande ut, åska med kraftigt regn på dagen, men vi fick en solig och fin kväll i Billsta.

Vi startade hos Eva Nilsson Ihme, där vi fick följa hennes arbete som börjat med att först ta bort träd och sly för att kunna flytta om och bygga upp trädgården så som hon vill ha den. Ett arbete som också behövdes för att få fram den fina utsikten som fanns där bakom slyet. Trädgården är nu indelad i olika rum med äppellund, köksträdgård, perennrabatter osv. Mycket intressant att se och höra om tänket och planeringen bakom arbetet. Men det är ju det som är den roliga delen, att se hur det växer fram eftersom. Efter fika med prat runt växter och deras egenheter fortsatte vi till Elisabeth Jonsson och gick igenom hennes trädgård. Vi tittade på hennes perennrabatter och växthus, provsmakade bär och kollade in vindruvsrankan som har flera druvklasar på gång. De stora Funkiabladen framför rankan verkar ge ett bra skydd för den och ett trevligt gömställe för katterna.

Därefter gick vi över till Elisabeths svärföräldrar Göte och Karin och tittade på deras trädgård. Där vi bl.a.beundrade Götes stora fina Dahlior. Efter trevlig gemenskap och erfarenhets utbyte vände vi kosan åter till Husum efter en mycket lyckad kväll.

/ Husums Trädgårdsförening

Billsta 20160804