Varvsbron igen!

Varvsbron är K-märkt vilket innebär att den skall bevaras och förbättras och stå kvar på befintlig plats. Tro inte på den som påstår att bron inte är K-märkt. Bron har ett oerhört stort värde kulturellt och för rekreation, psykiskt och fysiskt välbefinnande. Det finns två väldigt viktiga byggnadsverk i Husum och det är Kyrkan och Varvsbron.

Bron betyder väldigt mycket för boende på södra sidan älven. Jag tänker på vi som bor i Kasavika dom som bor på Varvet, Gideåbacka, Kasaåsen, Flärke, Stensäter, Aggösundet, Ultrå, Banafjäl med flera orter. Samtidigt betyder bron lika mycket för boende på norra sidan älven som också nyttjade den flitigt och har så gjort i snart 100 år.

Varvsbron är mycket mycket mer än en bro.

Det är mycket glädjande att många nu har börjat intressera sig för Varvsbron på Facebook och det har där kommit förslag som kan vara en öppning för att bevara bron. Särskilt inlägget från Hakan Gunnarsson är mycket intressant.

GFG har gjort en kraftsamling och jobbar nu intensivt för att rädda bron vilket också är glädjande.

Idag är det inte läge för att behandla kommunens agerande gällande Varvsbron. Det är utan  tvekan bland de mest klantiga, förhastade, ogenomtänkta, idiotiska beslut som jag har kommit i kontakt med.

I protokollet från Samhällsbyggnadsnämndens möte den 18 februari går det att läsa att ärendet Varvsbron är utrett klart, d.v.s Varvsbron är ute ur leken.

Med förhoppning om ändring
Lennart Teglund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *